Sv: Re: 99 EMS – rep. av glapp drivlina

Forum Modellspecifika forum 90/99 99 EMS – rep. av glapp drivlina Sv: Re: 99 EMS – rep. av glapp drivlina

#92991

anonymous
Deltagare

Hej!

Varför skulle det lättare bli glapp i diffdreven på en bil med elektronisk insprutning? Pga mer hästar och sportigare körning, eller…? Ja, kanske.
Hade själv en -73:a 2,0 L med mkt glapp i transmissionen. Jag lärde mig motverka detta genom att hantera lastväxlingar försiktigt men det var inget kul problem.
Jag bytte samtliga motorkuddar en gång vilket hjälpte. Dessutom verkade det som att slitna splines på lamellaxeln gav detta fenomen. Egentligen känns det inte logiskt med tanke på den lilla vinkelrörelse det kan ha gett upphov till.
Med bilen upphissad och växel ilagd jämförde jag glappet på framhjulen jämfört med min 900:a(utan transmissionsglapp) men inte var det någon större skillnad. Då borde diffglapp ha känts.
Rent allmänt så är ju motorupphängningen betydligt mer primitiv på 99:an än på 900:an som har förspända upphängningar och t.o.m. hydrauliska på vissa prestandamodeller. Dessutom tror jag att primärtransmissionen med kedja fr.o.m. -78 inte bara rådde bot på utslitna lamellaxlar utan gjorde också glappet mindre. Kedjan tar upp glappet mjukare vid lastväxlingar än vad kugghjulen gjorde.

Mitt råd: Kolla att inte lamellaxelns splines är på väg att säcka och byt motorkuddar. Det hjälper nog en del men ett visst glapp får man nog leva med.

MVH/Gunnar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng