Sv: Re: 99Turbo ovanlig – en riktig dussinbil!!!!

Forum Modellspecifika forum 90/99 99Turbo ovanlig – en riktig dussin bil!!!! Sv: Re: 99Turbo ovanlig – en riktig dussinbil!!!!

#91278
samppo
Deltagare

Bra med lite diskussion om gamla 900:a!
Tyvärr så fanns det få såna på Saabfestivalen i somras, såg hela 2 st. Som tur var fanns det flera mycket fina 99 turbon på plats för oss turbofantaster!

Det är nog inte alltför ofta man stöter på en 99 turbo eller 79-80 900 turbo. Men att 99 turbon är en dussinbil håller jag nog inte med om. Redan dom låga tillverkningssiffrorna talar för sig. Dessutom är det en ganska viktig modell för Saab som hjälpte 900-modellen att få en bra start.

Kan tillägga att åtminstone 3-dörrars turbon årsmodell -79 har minskat markant i antal sedan 2002. Delvis just tack vare skrotkampanjer, tyvärr. När jag själv var på jakt efter en 900 turbo 3d -79 för snart 2 år sen var det väldigt ofta sådana bilar kom fram. Ska försöka plocka fram uppgifterna jag har..

Mvh Samuel

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng