Sv: Re: Akut hjälp, frusen bil startar inte.

Forum Modellspecifika forum OG900 Akut hjälp, frusen bil startar inte. Sv: Re: Akut hjälp, frusen bil startar inte.

#153614
hotrodder
Deltagare
Martin Fridholm wrote:
Hej, jag är i Storlien och ska hem imorgon. Bilen, min saab 900S startar inte, den har stått ute i många minusgrader sen i torsdags. Jag har tagit in batteriet i värmen och även provat med startkablar, så det är inte för lite ström. Har också haft motorvärmaren inkopplad i 5-6 timmar men bilen beter sig likadant som när motorn var kall. Motorn går runt och tänder till på kanske var fjärde varv men kommer inte igång. Min gissning är en ispropp någonstans i bränsleledningen, finns det några kända ställen där det brukar frysa? Jag har ställt kupevärmaren i motorrummet nu, hoppas det hjälper. Tanken är bara 1/5 full så risken finns att det kondenserat där. Tar tacksamt emot alla tips om vad som kan vara fel.

Ispropp, tveksamt! Tror snarare du gjort motorn rejält sur. Typisk när det är såhär jävla kallt som vi har i Jämtland just nu att man provar att flera gånger efter varann med startnyckeln när man inte får start på maskin pga. starten snurrar för sakta. Varje gång du triggar starten på nytt så sprutar kallstarten in bränsle = du dränker stiften och den blir ännu mer tjurig eftersom blöta stift behöver så mycket mer ”kräm” för att ge gnista. Då kopplar man på startkablar och gnuggar mer = ännu mer bränsle och den blir toksur. Då är många gånger draghjälp enda lösningen men det kan oxå vara mer eller mindre hopplöst om man dränkt maskin rejält och det är svinkallt.

Dagens bensin tar kål på tändstiften om dom blir rejält dränkta och jag har erfarit att detta sker ännu lättare när tempen är som nu, runt minus 20-25. Det räcker med att ETT stift är rökt så få du inte igång den när det är riktigt kallt och ett stift som uteblir pga. dränkning blir alldrig okej igen.

Mitt tips är bogsering (hoppas du inte har automat) Eller så stoppar du i nya stift samtidigt som du ser till att ha bra batteri/starthjälp. Får du igång den men fortfarande misstänker ispropp så i med Metanol eller K-sprit så har du förebyggt problem på hemvägen. Annan felkälla kan även vara kass bränslepump eftersom han tänder till ibland, testa isåfall å kör han på stargas rätt i luftburken/insuget.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng