Sv: Re: allmänt gnällig ton

Forum Övrigt Allmänt allmänt gnällig ton Sv: Re: allmänt gnällig ton

#114257
mats a
Deltagare

Apropå landsändar och ”Grävmaskinen” etc:

Jag blir mörkrädd när jag läser några inlägg i Grävmaskinen om Skåne etc. Där gror en köksbordsrasism som är av samma kaliber som den jag möter bland mina elever om dagarna.

Fakta om invandring och andra kulturer än den västerländska:
Största invandrargruppen i Sverige: Finnar
Största invandrargruppen i Skåne: Danskar
Antal muslimer (= i folkmun felaktigt detsamma som invandrare) i Sverige: ca 400 000
Antal aktiva (fredagsbön etc) muslimer: ca 100 000
Antal medlemmar av Svenska kyrkan: ca 8 100 000
Antal aktiva medlemmar av Svenska kyrkan: 850 000.

Som född kallsta-pôjk, uppväxt i Uppsala, utbildad i Ånge och Umeå, arbetat i norra Hälsingland och numer boende i centrala Skåne håller jag det som patetiskt, provinciellt och okunnigt allt detta prat om Lapplands-Väsby, Fjollträsk, lappjävlar och halvdanskar. Som stolta svenskar ska vi välkomna de som med fara för sitt liv flyr från världens krigshärdar till vårt överflödande välstånd (titta bara på utbudet på den nuvarande båtmässan. Ur en pressrelease klipper jag följande:
”•• Ett succéexempel är Gillholms Marina i Kornhall, trogen utställare på Båtmässan och återförsäljare av Windy och Minor-båtar, d v s motorbåtar i högre prisklasser.
– Normalt säljer vi en eller möjligen två båtar under mässan. I år har vi sålt nio, berättar en smått chockad Runo Gillholm. De sålda båtarna är två Windy 37:or, som kostar 4 miljoner kr styck, en Minor 27 (1,4 mkr), en Minor 770 (950 000 kr), två Minor 25 (à 850 000 kr) och tre Minor 21 (à 600 000 kr).
– Vi hade sålt ytterligare en Minor 25 om vi bara kunnat få fram båten. Köparen ville skriva kontrakt, men tvekade när vi inte kunde leverera före semestern, säger han.
– Det är helt fascinerande. Folk verkar ha fickorna fulla med pengar och vill betala direkt. Däremot kan leveranstiderna vara ett problem: ingen vill vänta. Hans intryck av den typiske köparen är en medelålders man, eller ett par, med god ekonomi.”
(Källa)

För de pengarna kunde man bota de 60000 människor som dör i malaria varje år flera gånger om. Ett barn varannan sekund…

Sådär, det var väl ett allmänt gnäll som hette duga :nono:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng