Sv: Re: Alltså de här bromsoken fram…..

Forum Modellspecifika forum OG900 Alltså de här bromsoken fram….. Sv: Re: Alltså de här bromsoken fram…..

#194091
cx-t2
Deltagare

Mitt ”CV”: På ”duktighets”-fronten har jag gjort, typ allt (dock ej på Saab), utom växellåda. Växellåda har jag kvar. Dessutom är jag egentligen en teoretisk praktiker snarare än tvärt om. Så jag har inga problem med avancerade tekniska beskrivningar. Civilingenjör i maskinteknik från KTH i Stockholm. Har skruvat Citroën i 10 år (ej yrkesmässigt, men privat). Bara hydraulcitroëner (nyaste årsm 1993 – nyare är inte lika kul/avancerade). Har jobbat som maskinare på ubåt i 1 år, före det lumpen på samma ubåt i 1 år. Har jobbat som processingenjör i 6år på pappersbruk. Är nu underhållsingenjör på vindkraftsidan. Utöver Citroën körde jag en Saab 99 i något år (tills den drev mig till vansinne med ständiga reparationer). Det är min egentliga Saab-erfarenhet. Är 35 år gammal.

Men däremot så blir det nog svårt att beskriva det här utan bilder. Jag hittade:

Så om någon utifrån denna gör en ansats till förklaring så vore jag ytterst tacksam! 😀

Är oken möjliga att ta isär med ”normala” verktyg? och då menar jag sådana som inte klassas som ”Saab special tool 23364519223561” (hittar på den benämningen, men ni förstår vad jag menar). Har faktiskt kvar bromsjusteringsspaden med sina två piggar sedan Saab 99:an, så ett ”special tool” har jag.

Det där tipset om Saab-boken för 195:- skall jag verkligen lägga på minnet. Det vore :king att ha! Har Haynes idag och den är mest bara användbar att slå upp åtdragningsmoment i……..

/Mattias

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng