Sv: Re: Alternativ metod att kyla trubbnos?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Alternativ metod att kyla trubbnos? Sv: Re: Alternativ metod att kyla trubbnos?

#124412
phermansson
Deltagare

Åkte visst till rätt ställe på rätt dag, för jag tror jag gjort veckans fynd 🙂
Jag gick runt och kollade på bilarna som ska demonteras för att se om jag hittade en liten tryckande fläkt. Fick syn på en senare 99a som jag tyckte verkade lovande, men när jag väl klättrat upp på vraket under och kikade ned i motorrummet fick jag se en sugande relativt lång fläkt. Inget bra… Inte heller OG900ans fläkt var bra, liknande sort. Är det skillnad på B och H-motorernas fläktar kanske?

Bara att leta vidare, det fanns en hel del bilar. Lite krångligt då de i vanlig ordning stod tre på varandra, men till slut var det en Mercedes från 93/94 som tilldrog sig uppmärksamheten. Lätt skabbig och krockad, men i fronten satt två relativt små fläktar. Kollade lite närmare, relativt enkelt att få loss dem, 28cm diameter, separata fläktar. Den ena hade blivit av med ett fläktblad, men den andra var hel.
Fläkten gick ganska enkelt att få loss, bara det undre fästet som bråkade. Sen kom det roliga: När jag skruvade kollade jag närmare på fläkten, och vad var det för fläkt? En Spal! Och visst kom den loss, och visst fungerade den. Efter lite prut bytte två hundralappar ägare, och en nöjd webbmaster åkte hem med en 282mm Spalfläkt att montera i TT’n 🙂

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng