Sv: Re: Är man riktigt klok eller?

Forum Övrigt Allmänt Är man riktigt klok eller? Sv: Re: Är man riktigt klok eller?

#44296
mattias e
Deltagare

Kan bidra med mina egna erfarenheter då jag ägde och brukade en 95:a -69 under ett års tid som bruksvagn sommar som vinter…

Värmen är det verkligen inget fel på, nu satt jag ju inte bak heller, men med barnstol i fram så fick (ex)frun åka bak och det var oftast efter en stund utan jacka även mitt i vintern. Komforten är helt OK, är ju samma stolar om i 96:an. Ljudmässigt är det klart den låter mer, men precis som på alla andra bilar, en så orörd eller noggrant renoverad bil som möjligt ger en väldigt trevlig upplevelse. Kolla så att passform på dörrar, lister mm är där och att den är upplagad på bästa möjliga sätt.

En av mina bästa vinterbilar någonsin, klättrade fram på djupa oplogade vägar utan problem även om det blev en och annan bredsladd eftersom de de dubbade vinterdäcken var från stenåldern och jag modigt nog körde med frihjul vilket gör att man får vara försiktig med bromsen. Men det är stadiga vagnar.

Jag hade inga problem med bakfjädringen som ju minst sagt är en udda konstruktion, har sett ritningar på gamla forumet för att bygga om till teleskopdämpare vilket säkert ger bättre vägegenskaper och naturligtvis ett helt annat urval av dämpare. :weld

För 15 000:- kan du få en hyggligt fin 95:a och köp en så fin och färdig vagn som möjligt. Ha inte bråttom när du letar så kommer det att löna sig. Skit i lack även om det är en dyr bit att fixa, se till att få en så ”hel och ren” bil som möjligt. Med maskin så kan man göra underverk på en lack som man trodde var helt omöjlig. Min bil var både matt och grön av mossa/alger efter att ha stått avställd i väldigt många år, bland annat ute med blev ”som ny” efter en rejäl rekond.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng