Sv: Re: Året var 1959

Forum Övrigt Off Topic Året var 1959 Sv: Re: Året var 1959

#133156
jonas e
Deltagare

Klippet med saabs nya modell var underhållande. Kul att se hur de två herrarna satte sig i ”spyfällan” som innebar 2 extrasäten. Säkerhetstänkandet hade inte riktigt tagit fart 1959.

När jag själv var liten knatte under 70-talet satt jag i det lilla utrymmet bakom baksätet på föräldrarnas folkabubbla. Säkerhetsbälten ? barnsäten? ingen tänkte på det.

Sen kan man fråga sig om vad utvecklingskostnaden var för en ny bilmodell på den tiden, den kan inte varit speciellt hög mätt med dagens penningvärde. Jämför antalet komponenter i en 95a med det i en 9-5a.

Däremot var bilen minst lika dyr i inköp för kunden då som nu. Beg. bilsmarknaden var näst intill obefintlig, det var bilhandlarnas marknad, rosthögar såldes ut till överpriser då det fanns ont om bilar, men gott om kunder sugna på ett eget transportmedel.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng