Sv: Re: Att bygga en liten husvagn

Forum Övrigt Projekt / Min bil Sigge GT -69 (Husvagnsprojektet) Sv: Re: Att bygga en liten husvagn

#102538
hotrodder
Deltagare
Martin Olsson wrote:
Jag har tänkt att använda 12 mm formplywood for detta ”underrede”. Alla kommentarer och förslag på bättre eller alternathiva lösningar är varmt välkomna.

Cheers
Martin

Känns som en ”tung” lösning tänk på hur gamla vagnen var uppbyggd. Till golv brukar det ligga en rejält tjock plyfa sen e väggarna i en modern vagn av sandwichonstruktion (tunn aluminiumplåt-isolering-ett par mm fanerskiva) Kolla hur simpelt å lätt + veka material som används i moderna vagnar å huvudkravet du skall gå efter att det skall bli så lätt som möjligt. Skulle i ditt fall byggt ett regelverk av träribb som jag sedan klädde med aluminium på utsida och fanerskivor inne. Frigolit med samma tjocklek som reglar och använda skruv, nit å sättlim. Skulle lägga en rejäl energi på veta exakt hur inredningen kommer bli och bygga regelverket efter detta. Skulle börja med golvet, sen sätta upp ev. innerväggar, skåp osv. regelverket (skelettet) skulle jag bygga paralellt med fanerskivorna inne i vagnen, montera isolering och slutligen klä yttersidan med 0,3mm aluminiumplåt. Kanske känns som överkurs med isolering men den ger stadga åt plåten, dämpar buller och håller lite värme utanför vagnen på sommaren. Vagnar utan inredning är som korthus och det är innervägga, skåp och garderober som stadgar hela konstruktionen och som svar på din sista fundering 😉 Joo jag har som du säkert förstår grunnat flertalet år på att bygga en egen vagn likt den du projekterar..

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng