Sv: Re: Att bygga en liten husvagn

Forum Övrigt Projekt / Min bil Sigge GT -69 (Husvagnsprojektet) Sv: Re: Att bygga en liten husvagn

#102573
Martin Sigge
Deltagare

Mmmm… jag tänker mig två avdelningar i vagnen. En sovavdelning som alltid är bäddad och klar för natten. (Jag vill undvika att behöva stuva om hela vagnen bara för att det är dags att sova) En sovavdelning alltså, och ett ”vardagsrum/kök” som nödtorftigt kan användas om det pga dåligt väder inte går att sitta i det fria, eller på krogen.

Vagnen borde då konstrueras så, att sovavdelningens huvudände ligger så nära hjulhusen som möjligt, eftersom hjulhusen inkräktar på sovutrymmet minst om de ligger närmast huvudänden = sovrummmets framvägg ligger i höjd med hjulhusen. Detta medför att min vagn kommer att behöva förlängas c:a 0,5 m bakåt, vilket kanske kommer att ge bakvikt som inte kan accepteras. Jag tänker mig då att det blir nödvändigt med en viss barlast (blyvikter?) föröver för att säkerställa lagom belastning på dragkkroken, typ 75 kg. Alltså: ev dålig viktfördelning får lov att kompenseras med barlast. Inte optimalt, men vagnens totalvikt blir nog ändå så pass låg att man kan stå ut med detta. Dessutom är vagnens storlek så liten att den kommer att gå väsentligt mycket stadigare än ”normalstora” vagnar.

Detta är mina tankar just nu när jag ska gå och sova min skönhetssömn tills imorgon.

Alltså: Jag tror att man helt enkelt kan trimma in rätt viktfördelning i efterhand när konstruktionen i övrigt är färdig

”Rätta mig om jag har fel!”

Allas Eder Martin

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng