Sv: Re: Att bygga en liten husvagn

Forum / Övrigt / Projekt / Min bil / Sigge GT -69 (Husvagnsprojektet) / Sv: Re: Att bygga en liten husvagn

    januari 27, 2007 at 21:59 #102573

    Mmmm… jag tänker mig två avdelningar i vagnen. En sovavdelning som alltid är bäddad och klar för natten. (Jag vill undvika att behöva stuva om hela vagnen bara för att det är dags att sova) En sovavdelning alltså, och ett “vardagsrum/kök” som nödtorftigt kan användas om det pga dåligt väder inte går att sitta i det fria, eller på krogen.

    Vagnen borde då konstrueras så, att sovavdelningens huvudände ligger så nära hjulhusen som möjligt, eftersom hjulhusen inkräktar på sovutrymmet minst om de ligger närmast huvudänden = sovrummmets framvägg ligger i höjd med hjulhusen. Detta medför att min vagn kommer att behöva förlängas c:a 0,5 m bakåt, vilket kanske kommer att ge bakvikt som inte kan accepteras. Jag tänker mig då att det blir nödvändigt med en viss barlast (blyvikter?) föröver för att säkerställa lagom belastning på dragkkroken, typ 75 kg. Alltså: ev dålig viktfördelning får lov att kompenseras med barlast. Inte optimalt, men vagnens totalvikt blir nog ändå så pass låg att man kan stå ut med detta. Dessutom är vagnens storlek så liten att den kommer att gå väsentligt mycket stadigare än “normalstora” vagnar.

    Detta är mina tankar just nu när jag ska gå och sova min skönhetssömn tills imorgon.

    Alltså: Jag tror att man helt enkelt kan trimma in rätt viktfördelning i efterhand när konstruktionen i övrigt är färdig

    “Rätta mig om jag har fel!”

    Allas Eder Martin