Sv: Re: Att falsa ett välvt saabtak

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Att falsa ett välvt saabtak Sv: Re: Att falsa ett välvt saabtak

#146102
hotrodder
Deltagare

Som jag sa på telefon igår så är det absolut inga probs att falsa taket trots sin välvning. Har falsat mer komplicerade plåtformer än ett välvt tak med just en sådan falstång som du har och har man lite kunskap så får du rätt enkelt krum på en plåt åt två håll. Prova som jag sa som sagt på taket du kommer skrota och tror definitivt INTE på din tanke om en extra plåtremsa just i skarven, mycket pga av senare rostproblem och att du i princip kommer få svetsa två skarvar rätt över taket… Varför? Jopp, du sa själv hur svårt det är att få en hundra exakt skarv kant i kant och blir mellanrummet mer än några millimeter mellan takbitarna så måste du svetsa på bägge sidor = Mer värme, mer att slipa, bredare fog osv. osv.

Värmen? Kyl med tryckluft som jag förklarat tidigare…
Slipa? Använd fiberrondell (grovkornig averkar svetsen bra) och kyl flera gånger med tryckluft under slipning
plåtens tjocklek kontra falstångens mindre gap? Inga probs men… Extra viktigt att övre plåten i falsen verkligen ligger helt dikt an den undre plåten.

Jag skulle däremot personligen alldrig falsa ett tak utan lägger kant i kant. Kapar ena takbiten exakt och gör bägge kanter på taken helt ren från kapskägg, färg etc. på både ovan och undersida. Lägger sedan den renkapade ok klara takbiten omlott på den andra, justerar kollar och drar ev. någon plåtskruv genom bägge takplåtarna som fixering. Sedan ritsar jag exakt EN GÅNG längs den klara kanten, tar bort takbiten och med ”bra känsla” och 1mm tjock kapskiva kapar jag på utsidan ritsen.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng