Sv: Re: Att hålla sig till ämnet

Forum Övrigt Off Topic Att hålla sig till ämnet Sv: Re: Att hålla sig till ämnet

#103364

Martin
Deltagare

[size:14pt]V[/size]i har drygt 2600 användare, även om långt ifrån alla är aktiva. Då hundratals användare som inte känner varandra annat än via signaturer och det skrivna ordet på Anslagstavlan skall kommunicera, kommer det förr eller senare att leda till mer eller mindre hårda meningsutbyten. Det är närmast en ”naturlag”. Hur kan man undvika hårda meningsutbyten? Hur kan man bevara ett trevligt diskussionsklimat?
[size:14pt]D[/size]et enklaste sättet att undvika det är att vänta med att posta inlägg då man är irriterad. I synnerhet om ”motparten” också är irriterad. Skriv gärna inlägget, men posta inte förrän efter man sovit på saken. Återvänd sedan med andra ögon följande dag, och ta ställning då.
[size:14pt]D[/size]et absoluta flertalet användare skriver inte på Anslagstavlan för att djävlas. De flesta meningsskiljaktigheter beror helt enkelt på olika uppfattningar, olika synsätt, olika kunskapsnivåer olika humör och en massa annat jag inte kommer på just nu. En respekt för det förhållandet är mycket viktigt för ett bra diskussionsklimat.
[size:14pt]P[/size]ositiva smileys i anslutning till ett negativt budskap uppfattar jag som att man framför en negativ sak med en välvilja, och inte i syfte att vara förolämpande.
[size:14pt]A[/size]ntydningar om vem eller vilka som har den ”rätta” Saabandan brukar vara ett säkert sätt att få känslorna i svallning. I synnerhet när den ”rätta” Saabandan har många tolkningar, och tur är väl det.
[size:14pt]A[/size]tt skapa regler med användarmedverkan direkt från noll är nästan fruktlöst, nu är jag pragmatisk. Det enklaste/snabbaste sättet är att ta fram en regelsamling som är inspirerad från fungerande forum och modifiera dem, gärna med användarmedverkan. Nuvarande regler kom till utifrån ett fungerande grundmaterial, och sedan diskuterades det mellan moderatorerna och undertecknad innan de lades ut officiellt.
[size:14pt]V[/size]i har prövat att bjuda in till diskussion om annonsreglerna. Det innebär att var och en får tillfälle att ge sin syn på reglerna. När alla fått chansen att yttra sig och synpunkterna omhändertagits går reglerna i verkställan.
Det mest konkreta förslaget var att låsa annonstrådarna. Så kommer det säkert att bli, även om det innebär en ökad arbetsbelastning på ”de kära måltavlorna”, moderatorerna. Trådar kan nämligen inte låsas av användarna själva pga en teknisk begränsning.
[size:14pt]D[/size]en konkreta och relevanta frågan om det är uppmaning till brott att ge exempel på etanolkonverteringar är trickig. Vägverket har gett öppningar om tänkbara lagförändringar och det är möjligt att via vissa verkstäder få bilen certifierad. Jag vet fn för lite i denna sakfråga för att yttra mig mer.[size:11pt]Några exempel ur reglerna[/size]
Allmänt, p. 10
Frågor om eventuella låsningar, borttagningar med mera, tas med moderator via privata meddelande (PM).

Inläggens innehåll p. 4
Håll dig till ämnet i tråden. Om diskussionen i en tråd tenderar att övergå till ett helt annat ämne än vad rubriken anger, starta hellre en ny tråd med ny rubrik. Inlägg som är ”off topic” inuti en tråd kan raderas utan förvarning, motivering eller liknande.

Användarens ansvar p. 3
Inlägg som kan tolkas som uppmaningar till brott är förbjudna.

Kritik p. 1
Kritik mot forumet, admin och dess moderatorer är välkommen, men skall vara konstruktiv. De är här för din skull och jobbar ideellt för Anslagstavlans bästa. Ibland kan du kanske anse dig orättvist behandlad och överkörd. Försök då förstå att det förmodligen finns en anledning till det inträffade.


[size:14pt]J[/size]ag tar mer än gärna en offentlig och konstruktiv diskussion om reglerna som några redan pekat på. Men det bygger på en aktiv användarmedverkan. 🙂

[size:14pt]A[/size]vslutningsvis. Varken användare, moderatorer eller admin. är något annat än människor. Människor med bra dagar, människor med dåliga dagar. Med lyhördhet och ömsesidig respekt kommer man långt. [font:Arial Black]Grejar vi det?[/font]
[color:#FFFFFF][size:8pt]595[/size][/color]

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng