Sv: Re: Att sälja en gammal Saab

Forum Modellspecifika forum 90/99 Att sälja en gammal Saab Sv: Re: Att sälja en gammal Saab

#86171
pelle s
Deltagare

Hej!

Detta är ett intressant ämne som dyker upp igen!
Här har vi en tråd som också startades av Ulf: ” En helt vanlig dag…..

Samma debatt förs när det gäller träbåtar där Sverige dräneras på stora, välskötta exemplar, det är främst till Tyskland, Holland och USA som båtarna går. Man kan i den debatten höra att det skulle vara omoraliskt att sälja utomlands då båtarna kan anses tillhöra vår gemensamma kulturskatt… Men har man lagt ner stora summor på renovering och underhåll blir det naturligtvis frestande när man blir bjuden ända upp mot tio gånger mer utomlands! Följden kan i båda fallen bli att de fina exemplaren försvinner och kvar blir de sämre som ägarna inte sätter värde på att bevara.

Annars tycker jag att prisderivatan på gamla saabar verkar vara positiv även här i Sverige. Fina exemplar verkar ha stigit en tredjedel de senaste åren. Det börjar bli dags att samla på sej delar och objekt nu.

Rent allmänt verkar det vara så att sextiotalet kommer nu. TV har visat en serie om musiken och tittar man på antikrundan börjar det bli en massa sextiotalsprylar som värderas högt. Det beror kanske bland annat på att vi som växte upp då börjar få råd och plats för nostalgisaker som fanns omkring oss när vi var barn.

Anser
Pelle

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng