Sv: Re: Att svära i kyrkan, Saab 92 DTM med mittmotor

Forum Övrigt Projekt / Min bil Att svära i kyrkan, Saab 92 DTM med mittmotor Sv: Re: Att svära i kyrkan, Saab 92 DTM med mittmotor

#47881

_retro_
Deltagare

@mojje wrote:

Gillar starkt ditt bygge på alla punkter! :AP
utom en, naturligtvis! :duck
Du kan ju inte hänga i en motocykelmotor! Ok jag förstår att ljudet är skönt men varför gå till fyrtakt när det finns underbara tvåtaktare?! Och då menar jag inte teknik från 50-talet utan modern, ta till exempel den här tvåcylindriga motorn på 0,8liter som levererar 164hk. Och som går att trimma för mer, såg versioner på 220-240hk när jag surfade runt.
Tror att ditt grymma bygge kommer få en extra dimension med en tvåtaktare i! :CH
Fortsätt det härliga bygget, jag kommer följa!

Det föll sig ganska naturligt att hinka i en sporthojsmotor, främst pga att jag har en som bara ligger och skräpar sen vill jag har det högvarviga ljudet:). Att den är lätt och redan har en 6 växlad sekvensiell låda gör ju inte saken sämre.

I mitt nästa bygge planerer jag att dubbelmontera 2st scooter motorer 2-takt så klart på runt 150hk styck i ett formel1 liknande chassi från 50-talet. Men Saaben få sålänge nöja sig med en hojmotor. Dock är jag lite sugen på att turbokonvertera den till runt 300hk.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng