Sv: Re: Att tänka på vid start efter 30 år i vila?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Att tänka på vid start efter 30 år i vila? Sv: Re: Att tänka på vid start efter 30 år i vila?

#120998
stefan w
Deltagare

Jag skulle inte starta den alls utan riva den först, rengöra och kolla igenom delarna. Korrision i lager lär det vara. Troligen sitter kolvringarna fast, främre vevaxeltätningarna är troligen kassa.

Nu ska man inte måla fan på väggen för det, går motorn runt så kan den som vill våga sig på en provstart. Då kan man göra som så att man tar tryckluften och blåser tunn olja via insuget genom motorn samtidigt som man vrider den runt, känns det bra så kan man använda startmotorn och blåsa ytterligare. Sen är motorn rundsmörjd. Allt enl VHB. Räkna med att röklägga den närmaste omgivningen men sånt förhöjer ju känslan av att starta en gammal motor. Lycka Till!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng