Sv: Re: Automatlåda bensinförbrukning/komfort

Forum Modellspecifika forum OG900 Automatlåda bensinförbrukning/komfort Sv: Re: Automatlåda bensinförbrukning/komfort

#195783
jolin
Deltagare

Min otrimmade T16 aut drar runt 0.95 blandad körning. Det är mycket, jämfört med en T16 med manuell låda. Kan tänka mig att momentomvandlaren ger c:a 10% i merförbrukning, och den låga utväxlingen 10% till.

I sådär 90-100 km/h står man ut med varvet, skulle inte vilja långköra på motorväg. Eftersom jag gärna kör på krokiga mindre landsvägar, är det inget större problem för min del. Bilen går som ett spjut och uppbyggandet av tryck i momentomvandlaren ger en extra ketchupeffekt som är rent beroendeframkallande.

Växlarna ligger ungefär som man kan tänka sig 2:an, 3:an och ett mellanting mellan 4:an och 5:an på en 5-växlad bil med 6:ans primär. Rätt lågt alltså. Det har funnits någon ”ekonomiutväxling”, men det är inte lika lätt att hitta info om primärväxlar för automat som för manuell.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng