Sv: Re: Avgas rallyV4

Forum Övrigt SSR Avgas rallyV4 Sv: Re: Avgas rallyV4

#99670

perhaninge
Deltagare

Stefan: jag har kanske missat det men jag har inte sett i något inlägg att du beskriver vad du har för maskin ?
Är det en standardmaskin och du vill ha ett ”mulligare” ljud så köp klubbens 2″ system och montera, det låter iallafall bättre ( tycker jag ) och är inga problem att besikta med.
Har du en vassare maskin så finns klubbens enkelblås och dubbelblås beroende på vad du har för toppar.
Dom är dock ingen mening att montera på en standardmaskin.
Sedan har man lösningar som är hur spännande som helst som t.e.x. Fulings rördragning ( finns bilder på forumet på detta ) men det är maximerat till just hans ”rysar”maskin.
Jag kör med en 1815cc motor och enkelblåstoppar och till den maskinen så har jag JT:s avgassystem vilket är samma som klubbens enkelblåssystem ( grenrören ).
Bilprovningen hade dock synpunkter på ”bullret” på systemet vilket skulle ligga i det utförandet som jag köpte det inom gränsvärderna och när jag nämnde detta så sa killen på SBP att det var upp till honom att bedömma det
Jag monterade en extra dämpare och återbesiktade utan problem.
Sedan ringde jag tekniska avd. SBP / Jordbro och frågade hur detta kunde hända och fick till svar att upp till en viss årsmodell så fanns det inga riktiga direktiv för DB men att det var upp till varje besiktningsman att bedömma detta.
Det är ca:5 år sedan som jag fick detta underliga svar och har inte monterat bort dämpen sedan dess men svaret gjorde mig väldigt fundersam

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng