Sv: Re: B-motor (turbo) som går orent

Forum Modellspecifika forum 90/99 B-motor (turbo) som går orent Sv: Re: B-motor (turbo) som går orent

#134687
nst16
Deltagare
Böbbe57 wrote:
Styrtrycksventilen är inte densamma på sugmotorer som på turbo.
Tyvärr hittar jag ingen förteckning på vilket Boschnummer som gällde för din motor. (Inte nu i alla fall).

Från vilken bil kommer sprutet?

99T hade ett separat fullastupprikningssystem som ska ge bränsletillskott, (sänker styrtrycket) när det blir överladdning. – Jag har för mig att det hängde med även t.om 80 även på 900.

Senare 900T, med H-motorn, fick en styrtrycksventil med inbyggd reglering för fullastupprikning. – Den skulle du kanske kunna använda dig av om du inte lyckas få tag i rätt prylar. Den har en ”vacuumanslutning” på sidan, vilken man kopplar till insugsröret. Känner därvid av överladdningen och kan med ett membran i styrtrycksventilen reglera mer proportionerligt, till skillnad från det gamla som endast var av typen ”av/på”.

Det är just den styrtrycksventil som sitter på bilen ( m vacumanlutning), den jag handlade har ingen sån anslutning (kommer f.ö från en 82:a t8).
Sprutet kommer från en 78:a 99T.

Det största problemet nu är att den inte vill starta alls efter tändspolebytet (se längre upp i tråden).

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng