Sv: Re: Bakre motorfäste?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Bakre motorfäste? Sv: Re: Bakre motorfäste?

#75509
matthias r
Deltagare

…eller så kan felet vara uppe i spaken. Eller detaljer i dennas lagring. Testa så här:

Innan du drar spaken mot det vanliga backläget, fatta då växelstången som går parallellt med rattstången, med vänsterhanden. Försök dra den stången neråt, mot torpedväggen. Håll så hårt du kan och försök samtidigt lägga i backen som vanligt med högernäven. Funkar det nu är felet häruppe.

Ett bra sätt att se om felkällan är det bakre motorfästet är att ta bort frammattan, vika undan isoleringen och peta bort gummipluggen som gör bakre motorfästesskruven åtkomlig. Demontera skruven (9/16″ hylsa+förlängare), tag bort den stora kupade brickan och titta med ficklampans hjälp dels efter sprickbildningar i gummit och dels om växellådstappen verkar ligga i läge.

Är fästet så slut att backen vägrar låta sig infångas brukar det gå att röra tappen upp och ner flera mm med hjälp av en skruvmejsel, som placeras i skruvhålet.

Efter kollen, återmontera stora brickan, skruven och gummiploppen (annars blir det sound, nej! noice!! Tröttsamt transmissionsljud 😡
med hela kupen som resonanslåda.

Ytterligare ett sätt att kolla detta fäste är det här.

Låt en polare sitta i bilen. Du själv skall stå jämte motorn, på vilken sida som helst.
Motorn startas. Kopplingen ner, i med fyran. Handbromsen i. Varva något ( från normalt tomgångsvarv 6-700 till kanske 1000)

Då motorn dör, syns en kraftig rörelse av hela drivaggregatet, och det är det man med denna procedur vill provocera fram. Det brukar enkelt gå att se vilket fäste som är dåligt, det är där det lyfter mest. Ett urballat bakre fäste brukar få hela rubbet att skutta till framåt, och det syns att ffa växellådan rör sig onormalt mycket./Matte R

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng