Sv: Re: Barnsjukdommar på 9-3 SS

Forum Övrigt Allmänt Barnsjukdommar på 9-3 SS Sv: Re: Barnsjukdommar på 9-3 SS

#105375
jacke
Deltagare

Hej! 03-orna är väl dom som drabbades värst av barnsjukdomar, men i regel så är dom fixade på garantin. Vanliga fel kan t.ex vara att tankmätaren alltid visar fullt oavsett bränslemängd, elhissar som slutar fungera, felmeddelanden som dyker upp osv. Det mesta av detta är alltså mjukvarurelaterat och troligen fixat. Annars har 9-3 klarat sig bra, har hört om enstaka exemplar som fått byta motor pga hög oljeförbrukning (dåliga kolvringar) men annars frid å fröjd. Fick höra att växellådorna är bra i dessa bilar, speciellt den 6-växlade. Däremot är kopplingen en svag punkt särskilt på långmilare. Har även hört om en del som trimmat och som har drabbats av slirande koppling, men så länge bilen är original tror jag inte det är nån större fara. Delar av inredningen kan sitta löst, ibland knarrar det från förarstolen osv, men alltså sällan nåt allvarligt. Tidiga bilar hade även problem med framfjädring som knarrade.
Ett stort plus är att dessa bilar oftast kan köras riktigt snålt, att komma under 0.7 landsväg är sällan några problem. Sen är det riktigt roliga bilar att köra, speciellt på små kurviga vägar 🙂

Mvh Jacke

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng