Sv: Re: Bästa Saaben?

Forum Övrigt Allmänt Bästa Saaben? Sv: Re: Bästa Saaben?

#167139
Turbocab wrote:
En sån här tråd får ju lika många olika svar som folk som svarar i den… Jag lägger min röst på og900S 1990-1993, Kombikupe. En sådan torde vara bland det bästa som gjorts i bilväg i Sverige. De bara går och går och LTT systemet ger körglädje med hållbarhet, förbrukning och bekvämlighet mäter sig med många bilar än idag. Men det krävs ju oljebyten och rostskydd, annars skiter det sig. Men det gör det ju med alla Saabar.

Jag håller med dig. Jag körde min 900S -90:a i drygt 5 år och 13000 mil. Den fick minimalt med omvårdnad tyvärr men den gick förhålladevis problemfritt och framförallt gick den billigt. C:a 0,75-0,85 liter/mil beroende på körning. Renoverad turbo vid 15000 mil och svetsning av en länkarmsinfästning annars bara slitdelsbyten som spindelleder. Sen är ju 900 väldigt lättmekade vilket inte är fel om man ska ha en äldre bruksbil.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng