Sv: Re: Besvärlig lack V4

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Besvärlig lack V4 Sv: Re: Besvärlig lack V4

#94264
patric h
Deltagare

Har varit med om en liknade fadäs när jag använde en miljöanpassad avfettning. Det var dock ingen Saab som blev vit mattflammig den gången utan en motorcykel en Rd 5oo. Motorcykeln var omlackad i helt fel färg när jag köpte den och i mitt tycke inte alls fin. Jag gjorde mitt bästa för att få tillbaks den i originalskick, Tog fram recept på kulörerna med hjälp av en annan likadan hoj och beställde dekal och stripessats från utlandet. Våren 2004 var jag klar och rätt nöjd med att ha denna lite ovanliga hoj tillbaks i originalutseende. Men mitt i sommaren det året när hojen var lite extra skitig så blev det tvätt, tyvär med hjälp av ett miljöanpassat avfettningsmedel vilket ledde till att lacken blev vitmattflammig i stort sett överallt Just då var det ganska lätt att hålla sig för skratt. Tur i oturen var att jag hade lackat med baslack och sedan lagt klarlack över både basfärgen och dekalerna. Så det blev en lätt nerslipning av klarlacken och till att lägga ett nytt lager klarlack ovanpå, sedan var flammigheten borta. Efter detta så väljer jag att använda mig av kallavfettning av äldre typ, har inte varit med om detta problem med sådan avfettning. De miljöanpassade avfettningarna har ju sina fördelar men man bör nog vara försiktig och framförallt få bort de snabbt från lackerade ytor då de verkar ha förmågan att etsa sig fast i underlaget om de får ligga på för länge.
Denna motorcykel har inte mycket med Saab att göra men jag vill ändå dela med mig av misstaget. Kanske räddar det någon Saablack.

/Patric

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng