Sv: Re: Bilbarnstol i en Saab 96/V4

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Bilbarnstol i en Saab 96/V4 Sv: Re: Bilbarnstol i en Saab 96/V4

#50250

Vad sägs om att skruva loss ryggstödet på passagerarstolen eller fixa en rutten extrastol som kan stympas och byggas om till plattform för den bakvända barnstolen? Då blir det benutrymme och friare sikt för både barn och fruga! Bilprovningen ska inte bry sig om sådana saker nuförtiden, det kallas visst ”användarfråga” och är upp till Polisen att bedöma. Själv använder jag ofta passagerarsidan som lastutrymme för tunga svårlastade prylar och då kastar jag passagerarstolen där bak. Hade tidigare pytte-Fiat och då fick storhunden bo på passagerarsidans golv utan stol (blev till skillnad från saaben nästan plant). På Bilprovningen sade man ingenting om detta. Kan dock tänka mig det blir en helt annan sak om förarstolen är ersatt med en trebent mjölkpall…

Senare fick storhunden flytta till baksätet i den lilla fiaten och då satte jag upp ett lastförskjutningsgaller bakom ryggstöden på framstolarna. -Sådär som folk ibland bygger om sina dieselmercor till lastbil för att slippa dyr skatt. Bilprovningen protesterade inte det minsta om att jag byggt en fångtransport av baksätet, de hänvisade åter till ”användarfrågan” och Polisen.

Jag tror knappast man behöver oroa sig för vad polisen ska säga om ett ryggstöd eller en hel stol saknas så länge det har ett vettigt och trafiksäkert syfte. Så länge ingen människa påträffas i framstolen utan ryggstöd eller bakom ett galler i ett baksäte tror jag det är grönt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng