Sv: Re: Bilbarnstol i en Saab 96/V4

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Bilbarnstol i en Saab 96/V4 Sv: Re: Bilbarnstol i en Saab 96/V4

#48110
mattias e
Deltagare

@Janne Hagnell wrote:

När de kommer upp i den åldern tycker jag det hur som att det börjar bli hopplöst med bakåtvänd då de har längre ben och de får sitta med knäna upp i hakan. Dags att satsa på en bra framåtvänd?

Hellre det än att de får nackskador eftersom nacken fortfarande är svag till den huvudstorleken barnen har, de rekommenderar att vänta till minst fyra års ålder innan man vänder.

http://www.ntf.se/konsument/barnibil/default.asp?RecID=22262

Men jag håller med, dagens skyddskrav på stolarna gör också att de inte går att använda i en ”normal” bil om man vill ha passagerare. Rekommenderas ju att ha stolen i mitten bak, men jag har än inte hittat en bil det är möjligt i av normalstorlek (kombi) och då är jag inte speciellt lång med mina 172 cm, men sitta rak i ryggen med sätet längst fram är inget alternativ :czy

Så i våra veteranare är det i princip omöjligt eftersom det är trångt nog bakom stolarna utan att de är i maxläget bakåt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng