Sv: Re: bilen dör

Forum Modellspecifika forum OG900 bilen dör Sv: Re: bilen dör

#199684
turbocab
Deltagare

Jag håller inte alls med att Lucas är ett problem-system, har plöjt igenom 10-tal Lucas bilar genom åren och jag tycker det är ett utmärkt system! Visst, man kan ha otur men att det är ett dåligt system med mkt fel håller jag inte med om.

Bränsle-regulatorn kan krångla, den är Bosch oftast och har inget med Lucas att göra, men om den lägger av kan det blir för dåligt tryck vid mer flås. Har haft det problemet nån gång på en 900S.

Tempgivaren kan krångla, det är möjligen systemets svaghet. Men brukar inte ge dessa symptomen, utan mer att den inte startar för bilen tror att det är 100 grader varmt ute och skruvar ner bränslet nåt överdjävligt så bilen inte går igång. Rycker man sladden till tempgivaren (på insuget mellan 2 och 3ans spridare) så går boxen i ”limp home” och försvinner felet då är det nog tempgivaren som ger felaktiga värden. Men jag tror inte det är nu.

Bränslepump har ju redan nämnts, orkar den inte pumpa på så kommer ju bilen dö vid högre belastning.

HOppas du kan komma framåt! Luftläckage har ju också nämnts, och bör kollas upp.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng