Sv: Re: Bilen vill inte gå på tomgång

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Bilen vill inte gå på tomgång Sv: Re: Bilen vill inte gå på tomgång

#61226
hubbe
Deltagare

@Hubbe wrote:

@JF-JF wrote:

Ja hubbe Triboron som konserveringsmedel av motorer tvivlar jag inte på men det var inte det jag var ute efter att få reda på.

Det jag funderar på är ju om ett för stort brytar avstånd kan påverka så mycket att bilen inte vill klara av att gå på tomgång?

JF-JF:

Med 0,5 mm brytavstånd du får en bättre tomgång. På grund av den längre laddningstid av tändspolen få du även en något högre tändspänning vid tomgång, men det större brytavståndet begränsar även din maximala varvtal på grund av den fallande spänningen vid högre varv.

/Hubbe

Jag måste korregera mig:

Med 0,5 mm brytavstånd får du ingen sämre tomgång. Den kortare laddningstid av tändspolen är tillräcklig till tomgångsspänning, men det större brytavståndet begränsar din maximala varvtal på grund av den fallande spänningen vid högre varv.

/Hubbe

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng