Sv: Re: Billackering ? Hjälp med val av lack behövs!!

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Billackering ? Hjälp med val av lack behövs!! Sv: Re: Billackering ? Hjälp med val av lack behövs!!

#91212
patric h
Deltagare

Hej Martin H

Den färg du ej kommer i håg namnet på är nog en så kallad non sanding dvs sista lagret före topplacken.
Att matta ner lacken för att sedan polera upp den igen är nog kanske inte riktigt bra pga av att då har du slitit ganska mycket på lacken på en gång och risken finns att du får en lack som du får polera gång på gång för att behålla glans och lyster i. Skall man polera ner en ny lack så är det bästa att sedan lägga en klarlack ovanpå då har du ett ytskickt som håller. Men skall man måla i olika skickt så kan man man ju då istället använda sig av en basfärg före klarlacken. Fördelen då om man har klarlack på toppen är att det blir enklare att matta ner en del av ytan som man ej är nöjd med (tex med 1500 papper) och sedan lägga ett nytt lager med klarlack.
Hör gärna av dig om du har mer funderingar så skall jag hjälpa dig så gott jag kan.

/Patric Henriksson

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng