Sv: Re: Bilstein stötdämpare?

Forum Övrigt SSR Bilstein stötdämpare? Sv: Re: Bilstein stötdämpare?

#135300

kontrapunkt
Deltagare

Jag tycker inte att man skall överdriva problemet med att hitta stötdämpare för historisk motorsport, det finns väl fler tillverkare idag än någonsin. Men man skall också komma ihåg att hjulupphängning är den del av bilen som kanske utvecklats mest jämfört med den gamla goda tiden, och då framförallt stötdämparna. Håller man på med något annat än historisk motorsport är det bara att välja och vraka. Men blandar man ihop historisk motorsport med STCC/WRC blir det ju problem.
Tittar man runt på de olika tillverkarnas hemsidor tycker jag att man ser ganska tydligt var gränsen går.

Med detta sagt, Bilstein är ett av de företag jag har stort förtroende för, bättre kvalitet får man leta efter och Forza har alltid varit hjälpsamma vid kontakt. Koni tillhör samma skara och det finns antagligen ett antal andra. AVO har jag tyvärr ingen erfarenhet av, men att döma av deras hemsida har de lite annorlunda fokus :blush:.

Intressant är att de bilsteindämpare som S&R sålde var inställda för lite tyngre V4or, med 70liters tank och dubbla reservhjul. När stdB härjade som mest togs ett fåtal satser dämpare fram av Saab för att bättre lira med den lägre vikten (bak). Många åkte antagligen med dämpare som inte var helt idealiska då, men som alla vet gick det ju förskräckligt fort ändå.

Själv använde jag biltemas gasdämpare på bana under ett par år, 2T, det gick väl inte så fort men det berodde inte på dämparna. Och jag undrar om inte Nils-Olof fortfarande använder dessa. Vi provade dem också i Saabs testrigg och dom klarade sig riktigt hyggligt, fast de var hårda. Skulle nog valt något annat för rally i en 2T.

Men det bästa rådet till den som startar från noll, är väl att åka ut på tävlingarna och fråga de som kör liknande bil om råd.

mvh / Magnus

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng