Sv: Re: Bimsan: Saab 96 -73

Forum Övrigt Projekt / Min bil Bimsan: Saab 96 -73 Sv: Re: Bimsan: Saab 96 -73

#162872
janneh
Deltagare

Jajamen, jag hämtade barnen i Bimsan, vilket är uppskattat! :hype: Särskilt gillar de när vi åker över de åtta (!! 😡 ) guppen på väg hem – Bimsan studsar bokstavligen över dem… Av någon anledning gör överoptimistiskt ”guppande” att hon stannar, men det är bara att vrida på nyckeln så hoppar hon igång igen :crazy:
Under veckan har jag ägnat mig åt att ytterligare täta runt vindrutan och att fixa med den kärvande automatchoken. Trodde först att min uppsmörjning inte räckt och att jag skulle behöva ställa in den enligt konstens alla regler men de senaste dagarna har den börjat lira riktigt bra: Bara att hålla gasen i botten några sekunder å så vrida på nyckeln så VROOM! :jobbar: :racesmile:
När jag höll på med choken upptäckte jag til min förskräckelse att locket till oljepåfyllningen var borta! :sick: Jag har fyllt på olja men är säker på att jag satt tillbaka locket så det måste ha vibrerat loss. Fördelen med motorrumsgolv är ju att det troligen ligger där någonstans, gäller bara att hitta det. Har ett extra lock från min donator 76:a, men naturligtvis har Fordfolket ändrat diameter på hålet mellan årsmodellerna! :nono: Så länge visade sig locket till 5-56 passa perfekt i hålet! Locket är desssutom koniskt så det är ingen risk att det ger sig in ni ventilmekanismen. 🙂
Den släckta instrumentbelysningen visade sig, som så ofta, bero på reostaten och där fick jag ytterligare ett bevis på hur bra det är med en gammal, enkel bil: Bara att lossa knopp och mutter från framsidan å så upp med handen bakom intrumentpanelen och plocka bort reostaten. Gjort på tre minuter! :worshippy: På vår 9000 hade jag nog fått demontera halva inredningen…
Så igår stod tvättning på programmet; välbehövligt då Bimsan stått ute nära träd och nog inte tvättats på mången god dag. Och nog satt skiten fast… Men med det värsta borta gav jag mig ändå på vaxning idag och som jag hoppats försvann den mesta ingrodda skiten med polermedlet i vaxen. Så nu kan jag titta ut över en glänsande motorhuv och dessutom har jag någorlunda konserverat både lack och rost! 😀 Saken blev inte sämre av att tvätten visade att tätningen runt vindrutan nu verkar fungera. Så några byten av tidningar under mattorna till så ska det väl vara torrt om fötterna igen! :wiiiiiieeeehhhhaaww:
I kväll krönte jag mitt arbete med att montera en sportigt fet växelspaksknopp i läder! :racesmile:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng