Sv: Re: Bimsan: Saab 96 -73

Forum Övrigt Projekt / Min bil Bimsan: Saab 96 -73 Sv: Re: Bimsan: Saab 96 -73

#163882
janneh
Deltagare

Fast jag genetligen inte jobbat med Bimsan den senaste veckan har jag ändå grejat mycket med henne… 🙂 😉
När jag ändå var i sommarstugan plockade jag dörrkontakt samt knoppen till fällningen av baksätesdynan från min reservdelsbil. Så vips har tänder sig nu innerbelysningen när jag öppnar dörrarna! 😀 Dock kan jag inte ändra detta, då kulan går så trögt i plasten att varje ändring hotar att bryta av brytararmen. Hur i all världen kan det ha blivit så? Många års värme som fått plasten att ändra läge och/eller form?
Med knoppen på plats funkar låset till baksätesdynan men det spelar egentligen ingen roll då låsblecket är bortplockat för att dynan inte skulle gå i baklås. Men, men, ett steg i taget… :hammer:
Igår blev det tyvärr lite tråkigare mekning. Efter fint höstväder i flera veckor ösregnade det hela dagen. När jag skulle åka hem från jobbet konstaterade jag glatt att det inte läckte in från vindrutan men när jag var nästan hemma kom en rännil på hjulhuset igen. :banghead: Mycket vatten som dessutom kom med fartvind verkar ha varit för mycket så det var bara att ge sig ut med fogsprutan i mörkret och regnet. 😡 Men ta i trä, i regnet till jobbet idag läckte det inte.
Jag ville förstås kolla att vattnet nu verkligen kom från vindrutan och mitt grävande under instrumentpanelen resulterade i att jag rev sönder pappen med isolering mot torpedväggen samt att resten av defrosterröret gick i tusen bitar. :sick: :banghead: Men, tur i oturen hade jag redan skaffat en lämplig förvärmarslang som jag raskt kapade till rätt längd och opererade fast sidordfrostern i. Eftersom detta är högersidan så sitter handskfacket fett i vägen och med tanke på min tålamodsnivå klockan nio på kvällen med regnvatten strilande in under kläderna så klämde jag bara fast slangen hjälpligt mot defrostermunstycket. Jag återkommer med bild när jag haft loss handskfacket och monterat hemmabygget lite snitsigt! 😀

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng