Sv: Re: Bimsan: Saab 96 -73

Forum Övrigt Projekt / Min bil Bimsan: Saab 96 -73 Sv: Re: Bimsan: Saab 96 -73

#168707
janneh
Deltagare

Idag fick jag äntligen tid att montera rörfläkten som ska hålla bakrutan imfri. Trodde det skulle bli bökigt men det visade sig när jag öppnade fläktlådan (NOS, typ från 80-90-talet) levererades komplett med brytare, säkring och allt kablage! :hype: Så det var bara att sätta dit fläkten på hatthyllan och leta upp en lämplig väg för kablarna att gå under baksätet och vidare under mattorna och fram till instrumentbrädan där jag borrade hål nere till höger om hastighetsmätaren, för att få symmetri med reostat- och varningsblinkersknapparna. :jobbar: Inte nog med att allt kablage fanns, brytaren levererades dessutom med en snygg liten skylt, visserligen på tyska men i alla fall! :racesmile: Sedan var det bara att koppla in pluskabeln (jordade gjorde jag vid baksätet). Jag satte den på säkringen för instrumentbelysning och backljus, dels för att den går över tändningslåset, dels för att den är lågt belastad och dels för att det inte är hela världen om säkringen smäller så jag tappar instrumentbelysningen. Ja, egentligen behövde den ju inte gå över säkring eftersom det var med hängsäkring, men ändå.
När jag testade snurrade fläkten glatt igång. Återstår eldprovet om den klarar att göra rent rutan när jag kör till jobbet. 🙂

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng