Sv: Re: Bland glänsande vildkatter och skottskadade Saabar

Forum Övrigt Allmänt Bland glänsande vildkatter och skottskadade Saabar Sv: Re: Bland glänsande vildkatter och skottskadade Saabar

#142475
Lustgasen
Moderator

[font:Georgia]Luleå

Vi slängde in våra tillhörigheter på ett vandrarhem. Sen vidare till en gammal kompis till Ted, på vägen dit hittade vi ytterligare en fin V4 som bruksades, denna gång i en himmelsblå kulör.
Himmelskt fin V4

Denne man är i samma hobby men har flera märken på sin lyra.
Han håller på att renovera framför allt Jaguarer för kunds räkning och har startat en liten firma och har även några anställda varav en är en son till honom. Som ni ser kan hobbyn leda till seriös sysselsättning. Ägaren har dessutom ett heltidsjobb på sidan om.

Åh se – bondkatt bland lyxkatterna!
Om det inte fanns några Saabar i denna värld skulle väl kanske en engelsk jagga gå an!?!

Efter detta besök så slank några pilsner ner och ändrade siktet från Jaguarer till att spana in Pumor. Efter en trevlig halvmils promenad tillbaka till vandrarhemmet så kramade vi kuddarna.

Dagen därpå började med en halvmils promenad tillbaks till staden och bilen. Men ingen fyllekörning nu om ni trodde det, utan vi tillbringade några timmar i goda vänners lag och avslutade med en god lunch till en fin utsikt över norra hamnen i Luleå.

Innan färden hem påbörjades med tomt släp – tyvärr, så besökte vi ännu en av Teds gamla vänner som jobbat som Saabmeck på 70talet och Saabhobbymeck efter det har nu sadlat om och renoverar numera båtar. Han har hållit på att renovera en gammal plastsegelbåt. Även här krävs mycket hantverkskunnande och tålamod. Anton tyckte det var väldigt trevligt att se. Inne i lokalen stod sju stycken präktiga båtar i varierande skick, storlek och modell. Så det finns ju många grenar av våran stora hobby.

Färden hem gick bara fint och innan vi hade kommit hem hade vi fått ännu en V4-67 på linsen, aningen använt skick, men ändå en 67a.

Jakten på den Heliga Graalen fortsätter. Kan den finnas där borta månne..?

[/font]

Signerat: Anton ’Lustgasen’ och Ted ’Saabteddan’

Saab 99 Van -77

Sekreterare och redaktör i Svenska Saabklubben

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng