Sv: Re: Blårökande 9-5

Forum Övrigt Allmänt Blårökande 9-5 Sv: Re: Blårökande 9-5

#138950

mats jonsson
Deltagare

Nu vet jag mer. Jag har lyft på ventilkåpan. Finns ingen gelé vare sig där eller i kedjetransmissionen. Det är kliniskt rent. Har kollat lite om historiken på bilen och det är på 14500 mil utfört 9 oljebyten. Det tionde ska göras när jag är klar med ”5-55-behandlingen” Vid alla oljebyten utom ett har det använts Mobil 1 long-lifekvalitet av återförsäljaren. Alla auktoriserade oljebyten har utförts av samma auktoriserade verkstad. Vid ett tillfälle har en svindyr Castrol-olja använts. Men tyvärr. Oljeskrapringarna tycks sitta fast på tre kolvar…:-( -Hur f-n ska man kunna ge en motor en bättre vård än vad denna har fått? Och ändå händer detta. Nu ska jag ut och köra runt startmotorn en halvminut och fylla på mer 5-56!

Jag kan tillägga att det här har inte varit någon problembil i någon bemärkelse alls. Det är i princip inga reparationer gjorda på den. Bromsbelägg har bytts vid något tillfälle samt två bromsskivor. Bakre stötdämparna lär ha bytts vid 11000 mil. Tändkassetten på någon slags kampanj och sedan jag köpte den har jag bytt helljus reläet, några bussningar i bakvagnen och en yttertemperaturgivare nyligen. Den visa +23 när det var -15 så uppvärmningen av bakrutan slog ifrån hela tiden.

Jag har de senaste 11 åren haft ett antal (runt 10 st) VW, mestadels Passater, som tjänstebil och kört över 50000 mil med dessa och där har det varit garantireparationer vill jag lova. Och ideliga framvagnskampanjer. Den första var en -98 som stannade för gott utanför Borlänge efter 1600 mil. Den fick de aldrig fart på fast den togs till Svenska VAG varefter den togs ner till Tyskland. Fram till för till för ett par år sedan så fick jag varje vinter binda ihop bakdörrarna från insidan med spännband eftersom låsen inte fungerade när det var kallt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng