Sv: Re: Blaska ur vxl-låda-med diesel?

Forum / Modellspecifika forum / 95/96 V4 / Blaska ur vxl-låda-med diesel? / Sv: Re: Blaska ur vxl-låda-med diesel?

    mars 2, 2006 at 21:20 #92819

    Jag hade problem med att frihjulet hängde sig, så jag började med att tappa ur oljan. Den såg ut som silverfärg (men det var nog mest aluminium och stål).

    Sen fyllde jag på lite diesel och körde ett varv runt kvarteret. Allt lät normalt, men det som kom ut när jag sen tömde såg ungefär likadant ut som första gången, fast mer lättflytande.

    Andra varvet lät det också normalt, men det som kom ut vid tömning såg ganska skapligt ut; inte så mycket partiklar.

    För att göra det hela grundligt fyllde jag ytterligare en gång med diesel, men efter en minmut eller så började det låta ganska illa i lådan (malande ljud), och jag körde försiktigt hem, tömde ur dieseln som såg rätt fin ut, och återfyllde med växellådsolja. Oljudet försvann när den fick riktig olja igen, och sedan dess har den gått fint, och frihjulet har aldrig hängt sig igen.

    Slutsatsen är väl att man lugnt kan skölja med diesel, men som Du föreslår är det nog fiffigt att hissa upp bilen och bara köra obelastat när man sköljer. Det jag gjorde var nog inte så smart, men jag slapp hissa upp bilen (vilket ju hade varit lätt gjort). I alla fall tog nog inte min låda någon skada.

    Snart är det vår!!

    hilsen/MO