Sv: Re: Bluddrar vid laddtryck

Forum Modellspecifika forum OG900 Bluddrar vid laddtryck Sv: Re: Bluddrar vid laddtryck

#190982
joh900
Deltagare

Har du kvar orginal tryckrör från LTT? Isåfall, montera dit det och provkör. Då kan man utesluta läck på intercooler/slangböjar/rör.

Prova kör bilen varm, ryck ur kontakten till tempgivaren mellan cyl 2 och 3, går den bättre? Bruten signal till den givaren ger CE och ett fast värde på vattentemperaturen på ca 20c. Dvs du kommer få en fetare bränsleblandning.

Testa och ryck ur kontakten till LMM också när bilen går och se hur den beter sig då.

En eller flera dåliga tändkablar skulle kunna ge problem också

Annars prova kör slut på den E85 som är kvar, eller lossa matningen på fuelrailen och bygla bränslereläet/säkringen om det är mycket kvar och sen montera orginalspridare och prova hur den går på bensin.

Kan vara rester från E85 som har satt igen spridarna, blir ett rött ”klet” som sätter sig på så gott som allt efter spjällhuset. Har sett det på min röda, både i insug, topp, insugsventiler och spridare. Vet inte om jag vågar rekomendera nån annan detta men jag hade provat sätta dit röda spridarna och köra på bensin en liten bit så det får lösa upp allt ”klet”. Bilen kommer gå för fett och det gillar inte katalysatorn, hur mycket och hur fort den tar stryk vet jag ej men lugnare körning en kortare stund tycker jag inte borde vara så farligt. Tokfet bränsleblandning och typ bankörning eldar upp katalysatorn fint. :mrgreen:

MVH

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng