Sv: Re: Bottenplugg i bensintanken? (saab 96 -72)

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Bottenplugg i bensintanken? (saab 96 -72) Sv: Re: Bottenplugg i bensintanken? (saab 96 -72)

#86889
Bengt Åkesson
Deltagare

Det skall bara finnas en plugg och tätningsbricka samt en gummiring mellan karossen och tanken. Det lutar nog åt Padding . Om det bara är gängan i pluggen som är skadad så försök att dra i pluggen med en tång samtidigt som du gängar ur. Den kanske tar gäng och kommer.

Det är ju alltid lite lurigt att jobba med bränsletankar speciellt när de är ”tomma” med just den rätta mängden luft och bränsle för att åstadkomma en rejäl explosion om det blir en gnista.

En lösning om tanken i övrigt är bra är att tömma den om du lyckas få ur pluggen alt pumpa ut genom påfyllningsröret. Demontera tanken och töm den ordentligt.

Nu bör du fylla den med vatten för att försäkra dig mot att allt brännbart, speciellt bränsle-luftblandning är borta. Ta bort bottenpluggen om du inte lyckats få bort den tidigare. Skaffa en ny plugg och Helicoilgänga i rätt dimension. Kanske kan du låna Helicoilverktyg av någon för detta enstaka jobb.

Borra upp – gänga – montera Helicoilgängan. Under tiden tanken torkar (en sköljning med en skvätt karburatorsprit som tar åt sig fukt kan vara bra men tänk på explosionsrisken med sprit-luftblandning) kan du ju inspektera läget för tanken i bilen och kanske åtgärda ev rost mm där.

När tanken är torr (och kanske nymålad) så montera tillbaks, dit med ny plugg och tätningsbricka och tanka lite grann. Kolla så att det är tätt.

Ett ganska omständigt jobb kanske men billigt om man inte räknar den egna arbetstiden.

/B

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng