Sv: Re: Bra och dåliga årgångar av V4:a

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Bra och dåliga årgångar av V4:a Sv: Re: Bra och dåliga årgångar av V4:a

#73497
Bengt Åkesson
Deltagare

På en bil där senaste modellen tillverkades för snart 25 år sedan så spelar nog skicket idag mer roll än hur kvalitén var när bilen var kanske 10 år gammal. Bättre att få ett välbevarat exemplar än att leta efter en modell som ansågs vara bättre.

Men visst fanns det skillnader. Bl.a fick jag nya dörrar på garantin på en V4a, tror det var en 69a, eftersom det var ett fel i bockningen av plåten som gjorde att dörren rostade längst ner. Passade på att lacka om bilen i indiskt gul samtidigt vilket var populärt eftersom det var då fabriksrallyV4an hade den färgen då (1973)

Det var också mycket snack om ”polsk plåt” som tydligen var förorenad vilket gjorde att det kunde rosta mitt på taket tex.

De finska Saabarna har jag alltid hört att de var av god kvalité men jag kan ha fel.

Växellådorna till tidiga V4or var det mycket snack om att de inte höll. När väl det ribbade aluminiumhuset kom så blev det bättre men ett skamfilat rykte är svårt att ta död på.

/B

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng