Sv: Re: Bränd tändspole

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Bränd tändspole Sv: Re: Bränd tändspole

#95966
stefan w
Deltagare

Den där Biltema silver spolen som vi kasserade var ju helskum. Bilen startade ju bara om jag kortslöt motståndet och då blev det så stark gnista så att det räckte både till det stift som skulle tända samt hoppade över till nästkommande i tändordningen. Det var ju därför den sköt i förgasarna och gav konstig dubbelbild av remskivan när vi ställde tändningen med stroboskoplampan.

I värsta fall så går det att tillfälligt testa med att dra en ny kabel från minus på tändspolen och till fördelaren utifall det är fel på originalkabeln så att den ligger och kortsluter nånstans, kanske mot nån annan kabel i härvan när bilen vibrerar under körning. Det skulle delvis kunna förklara den heta spolen och tjuvstoppen. Frågan är också om kondensatorn är helt frisk?

Står det förresten på den blå Biltemaspolen som brann vilken spänning den var avsedd för??

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng