Sv: Re: Brända tändspolar, historien upprepar sig

Forum / Övrigt / SSR / Brända tändspolar, historien upprepar sig / Sv: Re: Brända tändspolar, historien upprepar sig

    juni 15, 2008 at 12:57 #122886

    Ok, det bör bli så här, kom gärna med synpunkter, jag kan ju ha fel. Alla kablar som sitter/har suttit på +/15 på spolen ska sitta på förkopplingsmotståndet, allså även kabel från tändlås, den röda till ignitorn skall vara med där. Sen ska det gå en kabel från förkopplingsmotstånd till +/15 på spolen. Svarta kabeln till ignitorn ska fortfarande sitta på -/1 på spolen tillsammans med signalkabeln till varvräknaren.

    Jag tänkte på en sak, det kanske inte är spolarna som är brända, det kanske är så att det finns nåt lurigt spänningsfall i tändlåset eller nånstans i den kretsen som gör så att spolarna fått för låg spänning, det skulle man tillfälligt kunna testa genom att ta en kabel direkt från batteriet eller annan lämplig kopplingspunkt. är det så så borde man kunna avhjälpa det med ett relä tills vidare…

    Montageinstruktionen för ignitorn ligger nog i förpackningen den kom i för jag vill svagt minnas att jag la tillbaks den dit, undra om inte du bar upp den till rummet med datorerna..

    Om ignitorn har Dwell-time eller inte borde man väl kunna kolla med ett testinstrument på samma sätt som när man kollar Dwell/kamvinkel på brytarspetssystem????