Sv: Re: Brända tändspolar, historien upprepar sig

Forum Övrigt SSR Brända tändspolar, historien upprepar sig Sv: Re: Brända tändspolar, historien upprepar sig

#122886
stefan w
Deltagare

Ok, det bör bli så här, kom gärna med synpunkter, jag kan ju ha fel. Alla kablar som sitter/har suttit på +/15 på spolen ska sitta på förkopplingsmotståndet, allså även kabel från tändlås, den röda till ignitorn skall vara med där. Sen ska det gå en kabel från förkopplingsmotstånd till +/15 på spolen. Svarta kabeln till ignitorn ska fortfarande sitta på -/1 på spolen tillsammans med signalkabeln till varvräknaren.

Jag tänkte på en sak, det kanske inte är spolarna som är brända, det kanske är så att det finns nåt lurigt spänningsfall i tändlåset eller nånstans i den kretsen som gör så att spolarna fått för låg spänning, det skulle man tillfälligt kunna testa genom att ta en kabel direkt från batteriet eller annan lämplig kopplingspunkt. är det så så borde man kunna avhjälpa det med ett relä tills vidare…

Montageinstruktionen för ignitorn ligger nog i förpackningen den kom i för jag vill svagt minnas att jag la tillbaks den dit, undra om inte du bar upp den till rummet med datorerna..

Om ignitorn har Dwell-time eller inte borde man väl kunna kolla med ett testinstrument på samma sätt som när man kollar Dwell/kamvinkel på brytarspetssystem????

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng