Sv: Re: Bromsbelägg och bromsgnissel V4

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Bromsbelägg och bromsgnissel V4 Sv: Re: Bromsbelägg och bromsgnissel V4

#73014
petter
Deltagare

Hej!

Sent omsider (igår) blev det genomförande av det hela också, förra gången jag var i närheten av bilen var det för kallt för att leka utomhus…

Tack för all hjälp, det gick nästan som en dans det här! Jag använde tving och en bit plåt mot kolven, och tvättade den med fotogen. Antiskrikplåtarna som satt på de gamla beläggen förbryllade mig lite, eftersom jag inte fick med nya till de nya beläggen. Jag smorde in de nyas baksidor med kopparpasta istället, räcker det? Än så länge gnisslar det inte…

En grej gick fel ett tag däremot. Bromslampan lyste när jag var klar och luftning hjälpte inte (=behövdes inte). Bromsarna funkade perfekt. Lösningen visade sig vara att kontakten hängde med pedalen vid utpumpningen av kolven för rengöring… Synd att inte sånt står i v-handboken, hade sparat en halvtimmes grubblande.

Jag tog långa pauser för att leka med grannens 2,5-åring också, han är jättebra på att säga Saab nu! Pappa lärde honom bokstäver på bakluckan, och han skrek glatt ”JAA!” när det visade sig vara Saab det stod… Han svarar ”Saab” på alla frågor som rör vad något heter också, ett klokt och välartat barn med andra ord.

Återigen, tack för hjälpen!

Mvh Petter

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng