Sv: Re: Bromsbyte

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Bromsbyte Sv: Re: Bromsbyte

#93104
stefan
Deltagare

Ingen osämja här inte………..kopparpasta eller inte. På V4ans ok ska man dels se till att cylinderhuset glider fritt i bygeln, sen ska bygeln i sig röra sig runt ledbultarna. Dessa glidpunkter kan man med fördel smörja med något, kopparpasta är på inget sätt undergörande, det tål höga temperaturer bara och smörjer på inga villkor bättre än något annat. Själv använder jag hederligt gammalt konsistensfett, det stryker jag på tunt på de ytor där det ”rör sig”.

Jag har skruvat med bilar i snart 20år och jag använder koppar eller aluminiumpasta där de hör hemma, på grenrörsskruvar och annat som utsätts för hetta, där fungerar det bra. Sen att folk har fått för sig att snart hela bilen ska smörjas in i dessa medel begriper jag inte. En evig debatt finns bland gummiverkstäder där jag också arbetat, använd BARA kopparpasta till lättmetallhjul annars ärgar dom bort pga galvaniska strömmar. Ja visst okej det kanske är så men varför kleta dit skiten överhuvudtaget? Det går precis lika bra med fett där också för att förhindra rost.
Nu börjar det bli väldigt offtopic………….

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng