Sv: Re: Bromspedal/pedalställ SAAB 92

Forum Modellspecifika forum 92/93 Bromspedal/pedalställ SAAB 92 Sv: Re: Bromspedal/pedalställ SAAB 92

#27404
olle_64
Deltagare

tack för tipset, jag tog bort hela pedalstället och jag hade tur för det räckte med att värma ordentligt med en blåslampa och mata på med rostlösningsolja och efter ett par välriktade med slägghammar’n så gav det sig, måste nog fixa till ”begränsingsbrickan som fått et hack och pedalerna går för långt bak just nu.
Detta var ganska pillrigt att göra med mycket att passa in samtidigt.
Bromscylindern verkar vara av typen ”DAA”(dead at arrival) som vi brukar säga om nya datordelar som inte funkar och den är demonterad och ska reklameras.
Symtomen var att bromspedalen fastnar i nedtrampat läge och att det läcker bakåt in i kupen, först fylls damasken sedan rinner det ut på golvet.
När cylinderna var demoterad tryckte jag för hand och kände en tendens att det fastnade någonstans mitt mellan ändlägena.
Vilket j-a jobb att få till bromsarna på 92:an, båda slangarna fram var ju inte lätta och bromscylindern gråter man ju nästan av att demontera/montera, skulle kanske ha blivit mindre skrpsår på händeran om man lyft ur motorn för den satt konsekvent ivägen.
När jag väl får h-cylindern har jag bytt allt i bromsarna utom de inre rören och bakre cylindrarna, blir spännande att lufta och se om även bakre cylindrar måste bytas.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng