Sv: Re: Bromsproblem Saab 900 1979

Forum Modellspecifika forum OG900 Bromsproblem Saab 900 1979 Sv: Re: Bromsproblem Saab 900 1979

#64948
wibbe60
Deltagare

Jag kan väl också dra mitt strå till stacken.
Ditt ok fungerar perfekt låter det som.
Gör nu så här:
Sätt i det yttre bromsbelägget först. Tryck tillbaka kolven som då också för tillbaka ”bygeln” så att det yttre belägget ligger mot bromsskivan.
Skruva ut kolven lagom mycket, så att det andra belägget får plats (men sätt inte i belägget än). Tryck tillbaka kolven med en rejäl skruvmejsel eller dylikt. Om du drar i handbromsarmen samtidigt som du pressar kolven bakåt bör du känna att kolven rör sig. Gör den det så är allt som det ska.
Nu är det bara att justera kolven med specialvertyget så att belägget precis går att sätta i. Du får kanske prova några gånger för här gäller millimeterpassning. Glöm inte att trycka tillbaka kolven varje gång du justerat med specialverktyget. Du kanske får justera kolven ett kvarts varv in eller ut för att få rätt spel. Om du vrider på bromsskivan samtidigt som du drar i hävarmen till handbromsen så känner du när det blir lagom. Och du, justera aldrig handbromsverkan med vajrarna.
Hävarmen ska alltid vid släppt handbroms gå tillbaka helt.
Lycka till.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng