Sv: Re: Bur på Carlssons tid?

Forum Övrigt SSR Bur på Carlssons tid? Sv: Re: Bur på Carlssons tid?

#82610

Bengt Åkesson
Deltagare

Jag satte in en båge i min första rally V4a ca 1974. Ingen bur alltså utan en huvudbåge med stöttor bakåt. Buren kom senare och vi satte in bur i samband med bygget av ”dubbelblåsaren”. Måste ha varit i slutet av 70-talet. Efter några år kom nytt reglemente där även dörrsträvor, ett rör ca 1/3 av dörröppningen upp från tröskellådan och fästa i huvudbågen och främre bågen. Sedan kom reglemente med tvärstag i huvudbågen. Detta kom efter 1986 när jag körde min sista (senaste :confused: ) tävling.

På den gamla goda tiden fanns det inga bågar och när de började komma så fick de bara användas till, under och från tävling. Senare kunde man typa om bilarna, min har inskrivet ”skyddsbur en passagerare” i registreringsbeviset.

Idag ser ju burarna ut som fågelburar. Undrar hur det går med deformationszoner mm. Även kläder, bälten, stolar mm har ju förbättrats i säkerhetens namn.

”På taket” körde vissa tävlingar iförd jakthatt….

[image]http://home.swipnet.se/~w-112509/plurr.jpg[/image]

/B

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng