Sv: Re: Bygga extra bromsljus med lysdioder

Forum Övrigt Off Topic Bygga extra bromsljus med lysdioder Sv: Re: Bygga extra bromsljus med lysdioder

#111465
Martin
Deltagare

Jag har inga bilder. 🙁

Men jag tog ett experimentkort med 2.54 mm hÄldelning och lÀngsgÄende kopparbanor. Det krÀvdes förstÄs att jag kapade banorna vid varje diod. Jag anvÀnde tre rader, dvs knappt 7mm bredd. Kortet svartlackerades pÄ komponentsidan för att smÀlta in bÀttre.
Jag anvÀnde 10 dioder av högintensiv typ pÄ ca 5500mcd** och varje lysdiod försÄgs med ett eget begrÀnsningsmotstÄnd pÄ 220 ohm. (det Àr en 92:a) Plus tjyvade jag frÄn bromsljuset och jordade mot karossen.

Hela anordningen trycktes fast i bakrutans nederkant med butylgummi dikt an mot glasrutan/gummilisten. Det smÀlte in riktigt bra, och gav framförallt ett bra ljustillskott i ögonhöjd pÄ bakomvarande.

Jag valde att inte stoppa in det hela i en genomskinlig slang, efter som det hade ”byggt” lite för mycket.

** Jag funderar pÄ att blanda normalvinkel och mer riktade lysdioder pÄ nÀsta lilla ramp jag bygger. DÄ fÄr man bÄde högintensivt ljus parat med en större spridningsvinkel.

Genom att fortsÀtta anvÀnda denna webbplats godkÀnner du anvÀndandet av kakor. mer information

Dina kakinstÀllningar för denna webbplats Àr satt till "tillÄt kakor" för att ge dig den bÀsta upplevelsen. Om du fortsÀtter anvÀnda webbplatsen utan att Àndra dina instÀllningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan sÄ samtycker du till detta.

StÀng