Sv: Re: Bygga extra bromsljus med lysdioder

Forum Övrigt Off Topic Bygga extra bromsljus med lysdioder Sv: Re: Bygga extra bromsljus med lysdioder

#111465

Martin
Deltagare

Jag har inga bilder. 🙁

Men jag tog ett experimentkort med 2.54 mm håldelning och längsgående kopparbanor. Det krävdes förstås att jag kapade banorna vid varje diod. Jag använde tre rader, dvs knappt 7mm bredd. Kortet svartlackerades på komponentsidan för att smälta in bättre.
Jag använde 10 dioder av högintensiv typ på ca 5500mcd** och varje lysdiod försågs med ett eget begränsningsmotstånd på 220 ohm. (det är en 92:a) Plus tjyvade jag från bromsljuset och jordade mot karossen.

Hela anordningen trycktes fast i bakrutans nederkant med butylgummi dikt an mot glasrutan/gummilisten. Det smälte in riktigt bra, och gav framförallt ett bra ljustillskott i ögonhöjd på bakomvarande.

Jag valde att inte stoppa in det hela i en genomskinlig slang, efter som det hade ”byggt” lite för mycket.

** Jag funderar på att blanda normalvinkel och mer riktade lysdioder på nästa lilla ramp jag bygger. Då får man både högintensivt ljus parat med en större spridningsvinkel.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng