Sv: Re: Bygga rallybil av en V4

Forum / Övrigt / SSR / Bygga rallybil av en V4 / Sv: Re: Bygga rallybil av en V4

    december 3, 2007 at 10:13 #115386

    Jag håller själv på med ett rally projekt och har valt en 96:a från 1974, indiskgul som var den officiella ”rallyfärgen” då. Jag gör det mest för kul, och inte nödvändigtvis för att klassa den på något särskilt sätt, för det vet jag inget om.

    Vad gäller hjulupphängning osv. skiljer det inget (vad jag vet) från iallafall 69 – 80, så för den sakens skull spelar det ingen roll vilken årsmodell du skaffar. En del har en liten krängningshämmare monterad, men som jag fattat det så varierar det mellan och under årsmodeller så det får man kika på från objekt till objekt. Om du hittar en bra bil som inte har det monterat är det ingen svår sak att eftermontera om man nu vill det.

    Motorer finns allt från 1500cc upp emot 2000cc, de vanligaste är 1500 eller 1700, med lite olika bestyckningar vad gäller kammar, toppar, förgasare osv osv.

    Viktigast tror jag nog är att hitta ett objekt som är helt o fint i plåt – trösklar, golv, stötdämpar o fjäderinfästen osv så du inte måste börja med att lägga en massa tid o pengar på svetsning – osvetsad bil är bäst, sedan börja plocka på dig vad du vill ha i form av motor, växellåda, dämpare osv… Fuling kommer säga åt dig att använda sökfunktionen, för mycket finns skrivet vad gäller rally byggen – lycka till!! 🙂