Sv: Re: Bygga V4 kortnos?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Bygga V4 kortnos? Sv: Re: Bygga V4 kortnos?

#44804

Hur kompatibla är rattar, rattaxlar, styrväxlar och vad-det-nu-heter som innehåller rattaxellagret, blinkers- och växelspak och tändlås?

Jag har förstått att växelspaken för treväxlat är omvänd mot V4:ans men hur är det med 4-vxl TT-lådor? Monterade man alltså olika växelspakar för tre- och fyrväxlat de år båda alternativen fanns i produktionen?

Passar 64-ratten på en V4-axel och behöver man i så fall modifiera något?

Kan man sätta den hopskjutbara V4-rattaxeln i 64:ans ”lagerhus/spakhållare”?

Valet av prylar kring ratten kommer hänga ihop som en irriterande kedja med valet av växellåda som i sin tur påverkar drivaxlarna. Att bygga om V4-karossen till vajerkoppling känns som ett onödigt stort jobb. Det mest rationella borde vara att behålla V4:ans rattaxel och växelspak men byta till 64-ratten och skaffa en fyrväxlad TT långnoslåda med stålknutar. (förutsatt att växellägena blir rätt då)

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng