Sv: Re: Bygga V4 kortnos?

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 Bygga V4 kortnos? Sv: Re: Bygga V4 kortnos?

#44038

Idag tog jag ett snack med SBP och fick beskedet att upp till 50cm sammanhängande rost kan accepteras i golv och tröskellådor nuförtiden! Dessutom är det helt ok att sätta skivbromsar på en kortnos utan att registreringsbesiktiga. Slutligen får man skarva liknande bilar bäst man vill så länge chassinumren i karossen stämmer med regskyltarna. En V4 kan alltså utan problem bli en 64:a så länge den har rätt karosslängd, hyfsat rätt vikt och får ärva regskyltar, typskylt och baksätesplåt med stansade nummer från den gamla bilen. Jag kan t.o.m. sätta i nästan valfri motor och bygga om karossen efter eget huvud bara bilen registreringsbesiktigas.

JÄKLAR SÅ FINT! Får jag inte tag på en fräsch V4 är oddsen bättre än tidigare att kunna få ”rostgurkan” igenom besiktningen efter ful-reparation med pinnsvets, bara jag får fast stolarna, bärarmarna till bakaxeln och fixar de kexiga fjäder- och stötdämparfästena. Fasiken, detta gav mig inte så mycket vägledning i valet mellan att försöka lappa ihop originalbilen och att bygga kortnos av en V4…

Jag skrev mer generellt om dagens samtal med SPB i en separat tråd:
viewtopic.php?f=7&t=4495

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng