Sv: Re: Byggandet utav en reservmotor -66 (Lagom väss

Forum Övrigt Projekt / Min bil Byggandet utav en reservmotor -66 (Lagom vässad) Sv: Re: Byggandet utav en reservmotor -66 (Lagom väss

#120028
mats a
Deltagare

Kul att det gamla bojsänket fick ett nytt liv. Den där motorn kom jag över när jag bodde i Hälsingland. En bekant som hämtade skrotbilar som extraknäck brukade svänga inom med 95:or och 96:or och säga ”du får ett dygn på dig”. Och så var det bara att slakta. Oftast var det traktorflyttade och golvlösa skogsvrak men oftast gick det att riva ur en instrumentpanel, en motor, kanske drivaxlar. Det är ganska bökigt att skruva på en bil som är trailerlastad.

Vid flytten fick samlingen skingras. Av bilarna i bilderna var kortnosen ryggbruten och skrotades, den penselmålade gröna såldes till en rallybekant som reservkaross, den vita 95:an har jag kvar och den veronagröna 96:an såldes till Stockholm, tror jag det var. Den orkidévita -77:an med sin träskyta skänktes bort, vill jag minnas.

Å du Nicke, kylarna står kvar här, liksom de andra vevarna.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng