Sv: Re: Byta bakruta Sonett V4 -68

Forum Modellspecifika forum Sonett Byta bakruta Sonett V4 -68 Sv: Re: Byta bakruta Sonett V4 -68

#175476
Lennart Larsson
Deltagare

Byta rutor fortsättningen…
Glasmästaren fick väl dit rutorna lite halvdant men gav upp…Han hade den goda smaken att inte ta betalt iaf. 🙂
Då var det bara att kavla upp ärmarna och försöka själv. Efter att ha goolgat runt lite hittade jag ett klipp (http://youtu.be/wI0x36fJpDw) som visar hur man byter ruta på en Mini Clubman. (såg rätt enkelt ut :kopfkratz2: )Där finns också en länk till vilka verktyg som behövs. Jag köpte ett ”Strip Tool” Snap On art. nr YA208A från Meka Amerikanskt (http://mekaamerikanskt.se/) 325:- . och en uppsättning små brytverktyg av nylon 50:- på Verktygsboden. Först limmade vi fast innerklädseln och lossade taket från störtbågen. Sen krävdes egentligen bara såpa och tålamod…
Framrutan gick lätt som en plätt. Bakrutan däremot var lite värre. rutan är så stor och tung att det blir svårt att hantera och minsta lilla snedbelastning på listen gör att den släpper från karossen. Det finns ju inte heller nån möjlighet att komma åt att hålla upp rutan inifrån. Lösning? Hustruns gymboll. Perfekt, enkelt att reglera höjden genom att pumpa upp eller släppa ut luft. Bra stöd eftersom det gick att vicka och flytta runt rutan obehindrat. Vi, jag och kära hustrun :hug lyckades få monterat rutan på ett par timmar. Mera tips, sätt fast korta bitar av låslisten när rutan är i rätt läge så att den inte flyttar sig och hoppar ur gummilisten. Glasmästaren hade dessvärre kapat gummilisten lite kort så där får bli en skarv så länge. Vi får se om orken finns att göra om jobbet. Nu vet vi ju hur det ska göras.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng